GP Himmerland Rundt 2017

Mange norske hold til start

Mange norske hold til start

Mange norske hold til start

Man kan næsten tale om en mindre norsk invasion, når Vesthimmerlands Kommunes borgmester, Knud Kristensen, skyder Himmerland Rundt GP i gang fredag den 28. april i Aars.

11 norske hold stiller til start i årets udgave af løbet. Traditionelt har de norske hold haft det svært i Himmerland Rundt, hvor sidevinden ofte har spillet en afgørende rolle. Ofte har de danske og hollandske teams, svinget taktstokken på de himmerlandske landeveje.

I 2017 udgaven af løbet er der imidlertid kommet flere højdemeter med, hvilket måske kan give de norske ryttere en fordel.

Det norske hold, Team COOP, har været med alle årene i Himmerland, og holdet lægger heller ikke skjul på, at de har store forventninger til årets udgave af Himmerland Rundt GP. Stortalentet August Jensen har vist storform i dette forår, hvor det er blevet til 6 internationale top 10 placeringer.

Udover Team COOP er der to andre norske Continental Teams til start i form af Team FixIT.no og Uno-X Hydrogen Development Team. Derudover er der 7 norske klubhold til start samt et regional hold fra Region Sør. Den store interesse fra de norske hold har bevirket, at Norges TV2 sender viser løbet direkte til de norske seere i det cykelsportsglade land, der til september har værtskabet for VM i cykling.Web Vinder 2015 Wim Stroetinga (Parkhotel Valkenburg Continental) um

Gamle kendinge i bilerne

Norge har i de senere år produceret en lang række verdensklasse ryttere, men en af de første der virkelig brød igennem var Kurt Asle Arvesen, der bl.a. kørte i alt 9 sæsoner for danske teams. Først 3 år for Team Fakta, hvorefter det blev til 6 sæsoner for Team CSC/Saxo Bank. Kurt Asle Arvesen sluttede sin professionelle karriere i 2011 efter to sæsoner på Team Sky. Efter den aktive karriere blev han ass. sportsdirektør på netop Team Sky – et job, som han første stoppede med efter sidste sæson.

Nu er Kurt Asle Arvesen blevet sportschef for Uno-X Hydrogen Development Team, og i Himmerland Rundt GP vil han dermed skulle konkurrere med tre gamle holdkammerater, Michael Bludzun, Michael Skelde og Christian Andersen, der er sportschefer for henholdsvis Riwal Platform Cycling Team, Team VeloConcept og coloQuick CULT.

back to top