GP Himmerland Rundt 2017

Direkte TV til Danmark og Norge

Det er en glad og stolt løbsarrangør, Mogens Kristensen, som sammen med redaktør Jesper Christiansen, TV2 Nord, kan afsløre, 

at det internationale cykelløb, Grand Prix Himmerland Rundt, kendt som en del af Den Nordvestjyske Cykelweekend, transmitteres live fra start til mål, både herhjemme og i Norge.

Den Nordvestjyske Cykelweekend afvikles i dagene 28.-30. april. Det indledende løb, GP Himmerland Rundt, køres i Vesthimmerland med start og mål i Aars fredag den 28. april. Lørdag den 29. april køres GP Viborg i og omkring Viborg. Søndag den 30. april er hele karavanen flyttet til Skive, hvor by og omegn lægger underlag til Skive Løbet.

Den direkte dækning af GP Himmerland Rundt er meget omfattende. Transmissionen starter før løbet kl. 11.45 og rytterne følges til den endelige afgørelse ca. klokken 16.45. Som et ekstra krydderi vil seerne opleve selve maskinrummet, sportsdirektør bilerne, hvor taktik og alle andre beslutninger træffes. Det er TV2 Nord som står for formidlingen af signalet til landets øvrige regioner og til TV2 Norge. Det betyder, at alle danskere i princippet kan se løbet enten på den ene eller den anden af TV2’s regioner. I skrivende stund har TV2 Bornholm og TV Syd besluttet at sende direkte. De øvrige regioner ventes at følge trop. TV2 Norges sendeflade ligger ikke fast i skrivende stund.

-Det er et kæmpe skridt for dansk cykelsport og os som arrangører, at man nu kan se GP Himmerland Rundt live. Hidtil har det kun været Postdanmark Rundt, man har kunnet følge på TV. Vi er naturligvis særdeles glade for at vi nu kan komme ud til hele Danmarks befolkning og vise et felt med næsten 200 ryttere og en karavane med op mod 33 sportsdirektørbiler, følgebiler, politiets motorcykler op de mange racemarshalls, som er en vigtig del af arrangementet. Der er ikke tvivl om, at dette tiltag vil blive fulgt med den største interesse, både herhjemme og i Norge, siger løbsarrangør Mogens Kristensen.

Der ventes 33 hold, heraf 21 udenlandske, med 6 ryttere på hvert til start. Deltagerne kommer fra Norge, Sverige, Finland, Holland, Belgien, Tyskland, Italien og selvfølgelig er de allerbedste danske kontinental- og DCUhold til start. Den norske interesse skyldes, at der er hele 6 norske hold til start.

IMG 2180.final

Løbsarrangør Mogens Kristensen og hustruen, Annette, bruger mange timer ved computer og telefon for at få GP Himmerland Rundt på skinner. Foto: Sven Erik Sode

back to top